1 Mart 2015 Pazar

Seo nedir ne işe yarar?

Seo, sitelerin arama hacmini arttıran kapsamlı çalışmalar demektir. Çalışma yapılmadan önce planlama yapılır ve hedef kelimeler belirlenir. Site üzerinde daha önce seo çalışmaları yapılmış mı yapılmışsa nasıl yapılmış, hatalı çalışmalar saptanır. Daha sonra ise plan ve programa zaman ayrılarak start verilir. 

İç Seo 

İç seo diğer adıyla one page olarak bilinir. Web sitenizin seo ya uygun hale gelebilmesi için yapılan optimizasyon kanalıdır. Öncelikle iç hataları tespit etmeden, web tasarımı yapan kişi ya firma ile url parametresinin siteismi.com/url-parametresi şeklinde olması için uyarıyı yapmalıdır. Alt yapısının wordpress olabilmesi ya da profesyonel yazılım, özel kodlama olması artılar arasında olacaktır. Asp gibi alt yapıların seo için uyum problemi yaşadığını söylememde fayda var... İç senin temelinde url yapısının uygun olması yatıyor bir diğer önemli kriter Title kısmında ilgili sayfanın isminin bulunmasıdır. Örneğe binayen, hakkımızda sayfanızı oluşturdunuz ve gerekli tüm yazım işlemini bitirdiniz. Gerekli alanları okuyucunun gözüne zarar vermeyecek şekilde kalınlaştırdınız ya da altınız çizdiniz. Artık yapmanız gereken şeyler kalmadıysa, Title kısmınızın Hakkımızda - Site İsmi olduğuna emin olun. Zira bazı sistemlerde sayfalar url ismi ile değilde, sayfa şeklinde görülür bu da ne kadar iyi optimizasyon çalışması yaparsanız yapın seo'nun eksik olmasını sağlayacaktır. 

Dış Seo 

Dış seo'yu lys olarak düşünün, iç seo'yu ise ygs sınavı. Ygs olmadan lys sınavının hiçbir önemi olmadığı gibi iç seo olmadan dış seonun da önemi yoktur. Dışarıdan yapılan backlink alımlarının nitelikli olması gerekip, site bağlantılarınızı çöplük haline getirmemeye özen gösterin. Eğer başarılı seo nasıl yapılıyor bununla ilgili hiçbir fikriniz yok ise ya da tüm denemelerinize rağmen başarılı olamadıysanız, bizim size önerimiz seotec için seo nedir gibi kendini kanıtlamış ajanslar ile çalışın. Doğal olarak sıralamalarda web adresinizin yükselmesini sağlayacaktır. Sitenizi siz siz olun seo uzmanıyım diye geçinen sahtekarların eline vermeyin. Bunlar sizi sandbox gibi google ın ağır cezalarına çarptırabilmektedir.

1 yorum: